Vad är Tapping?

Vad är Tapping?

Emotional Frequency Technique - känd som EFT Tapping - är en metod för att väcka kroppen. Perfekt att göra nu på våren!

EFT Tapping är en lättläst teknik som innebär att man knackar på olika akupunkturpunkter som finns längs med meridianerna för att återställa balansen i kroppens energi. Jag använder det engelska ordet tapping då jag tycker det blir lite stelt att säga knackning.

Tekniken härstammar från traditionell kinesisk medicin (TCM) och precis som där utgår man från meridianerna i kroppen. Meridianerna är som en energikarta över kroppens system. Varje akupunkturpunkt på kroppen ligger inom ett meridiansystem. Varje meridiansystem är associerat med ett organ och varje organ är associerat med en känsla. Det är därför att tappa på en viss punkt kan ha en positiv inverkan på känslor.

Jag använder tapping som ett sätt att hjälpa min hund att komma över ett påfrestande hundmöte, eller ett ljud som skrämt henne eller andra låsningar som kommit efter en situation där hon hamnat i affekt och behöver släppa på spänningar eller hitta tillbaka till sig själv.

 

För mig personligen är tapping ett av de snabbaste sätten att grunda mig på. Känslan är lite densamma som när jag satte på mig glasögon för första gången och kände hur hela hjärnan tog ett djupt andetag och slappnade av. Jag ser det som ett perfekt verktyg innan en meditation eller yogapass, men också ett bra sätt att starta dagen på. Väcka meridianerna och få energin att flöda.

Vill du prova tapping på dig själv så kicka in på min YouTube-kanal och gör passet Free Flow, där ingår nämligen just Tapping. Klicka här.

 

 

Tillbaka till blogg