Om mig och företaget (Del 2)

Om mig och företaget (Del 2)

Men vad jobbar du med egentligen? 

Kan hundar få akupunktur? Det visste jag inte. Så spännande! För så är det ändå, att de flesta inte har en aning om att det ens finns den typen av behandling för hundar. Men du behöver inte röra dig långt utanför Sveriges gränser för att den förvåningen avtar en aning. I Tyskland är det till exempel vanligt att veterinärer och akupunktörer jobbar tillsammans, och akupunktur är lika vanligt som fysioterapi. Jag har en stark känsla av att vi är påväg åt samma håll. Att vi kommer behöva arbeta mer med bakgrund och orsak än endast symptombehandla, och vi behöver se mer till individen. 

 

 

Så. Nog predikat för den här gången. Tyst nu Martina och fortsätt istället berätta om vad du gör. 

Okey.

Jag är diplomerad hundakpunktör inom TCM (Traditional Chinese Medicine), vilket innebär att jag hjälper hunden att komma i balans och skapa förutsättningar för kroppen att läka sig själv genom akupunktur. Din hund behöver inte ha en skada eller ha varit med om ett stort trauma för att komma till mig. Det kan lika gärna handla om spänningar som hunden behöver hjälp med att få bort, eller att hunden är osäker och behöver släppa på mentala blockeringar. Det kan med andra ord handla lika mycket om en fysisk läkning som en psykisk. Allt hör i slutändan ihop. Jag kommer berätta mer om akupunkturen i ett separat inlägg.

Jag har en mottagning hemma på gården i Tönnersjö utanför Halmstad, och tanken är även att utveckla företaget mot kurser och samarbete

 

 

I juli 2024 påbörjar jag min utbildning till Dogalärare. Mitt syfte med det är att dels utveckla företaget i den riktning jag vill, skapa en plats för dig och din hund att släppa taget och vara er själva utan skam och jämförelse. Men även ett sätt att skapa connection. Vad Doga är? Det kommer också i ett separat inlägg. Håll ut!

 

 Mitt syfte

Jag vill skapa förutsättningar för samspel mellan dig och din hund så ni kan leva empatiskt tillsammans på era egna villkor. Med yoga, doga och traditionell kinesisk medicin som grund blandar jag kunskap, intuition, egen erfarenhet och forskning med betydelsen av skratt och frihet tillsammans med våra hundar.

 Då kunskap är föränderlig, försöker jag ständigt att utvecklas och ta del av kunskap som kan ta mig och företaget framåt. Jag har själv gått igenom så många metoder och tillvägagångssätt genom mina 20 år som hundägare, och många gånger har dessa enbart skapat förvirring och osäkerhet hos mig. Gamla, förlegade metoder blandat med att jag inte lyssnat inåt har ofta varit boven här. För att skaka av mig det och lyssna på mig själv igen, har jag hittat metoder som skapat frihet och självförtroende. Metoder som i sin tur även hjälp mig som hundägare. Dessa vill jag dela med mig av.

 

 

 

Ni som läst ända hit - wow! Tack för att ni läst och jag hoppas ni vill fortsätta reflektera, fråga och hänga med mig både här och på Instagram (eller Facebook om man föredrar det. Måste erkänna att jag dock är värdelös på att själv hänga på FB så bare with me!). 

 

Ha en fin dag kära du!

 

Tillbaka till blogg