Om mig och företaget (Del 1)

Om mig och företaget (Del 1)

Nu är det dags för ett sådant där personligt inlägg igen känner jag. Dels för att jag kanske inte riktigt har presenterat mig på bloggen ännu, och dels för att jag står i ett skifte i mitt företag. Eller egentligen inte ett skifte då jag alltid varit påväg åt det här hållet, utan mer som en ny riktning kan man säga.

Bakgrunden - vem är jag?

Tidigare har jag tyckt att det har varit svårt att med ord beskriva mitt företag så att det till hundra procent känns helt rätt. Och jag tror att det handlar om att jag med det måste gå in i mig själv och först definiera vem jag är och vad jag står för, och det är inte alltid det lättaste. Men när jag påbörjade min inre resa för många år sedan, så var just att starta eget företag en av de sakerna som kom fram. Vem jag är hör med andra ord ihop med mitt företagande på ett eller annat sätt.

 

 

Jag är en Ronja Rövardotter. Ända sedan jag var liten har jag haft en stark dragning till både djuren och naturen. Jag upplever att vi hör ihop och jag upplever också att vi mår bättre när vi inser det. Att stå grundad med fötterna i marken, men med håret svävandes i vinden och med armarna sträckta mot himlen, som ett tecken på nyfikenhet och ödmjukhet. Självklart har den här känslan stoppats undan då och då genom åren. Både som vanlig dödlig person, men även som hundägare. Jag har dragits med i andras åsikter och samhällets ständiga påtryckningar. Jag vill dock vara noga med att påpeka att jag absolut inte motsäger mig förändringar. Förändring är bra och utvecklande, utan tvekan. Även det är som ett flöde som råkar ut för blockeringar om man står still. Men jag upplevde att jag kunde tappa samhörigheten med naturen, och även min egen röst i skuggan av andras åsikter och när det ständiga informationsflöde går för fort. Jag behövde hitta en balans och en trygghet i att vara mig själv.

 

 

För att jag ska vara en bra hundägare (eller mamma, sambo, fru, kompis osv) så måste jag se till att jag är i linje med mig själv. Detta också för att jag såklart ska må så bra som möjligt. Det är som ringar på vattnet du vet. Mår jag bra sänder jag ut det till dem runtomkring mig, som i sin tur kanske sänder känslan vidare. Är ni med mig? Hur som helst, en av sakerna som fick mig att må bättre, var att starta eget företag. Att jag gör mitt bästa för att kunna driva det, för att i sin tur kunna leva som jag vill leva. Mer fritt. Och mer med ett syfte som känns bra för mig.

 

 

I min värld hör vi alla ihop på ett eller annat sätt så att hjälpa en hund kan mycket väl även hjälpa ägaren, som i sin tur skickar ut lite av den känslan till dem som finns runtomkring. Och vips så får jag ett syfte. Och på den vägen hittade jag akupunkturen, där balansen, att se individen där den står, och den mjuka följsamheten efter årstidernas skiftningar är så centrala.

Tankar bakom företaget

 Jag är varken veterinär eller psykolog. Men jag ser personen och jag ser hunden. Jag ser er. Jag vill addera en känsla av frihet och styrka till er. Att uppmuntra till att du gör det som känns rätt för dig och din hund. Vi stänger ofta inne den där autentiska känslan vi har inom oss för att vi ofta tror att vi måste vara andra till lags, eller anpassa oss till något vi inte mår bra av. Detta gör att vi ibland skapar blockeringar både hos oss själva men även hos våra hundar. Jag talar till hundra procent av egen erfarenhet här. Mina egna blockeringar har inte skapat så bra förutsättningar till relationsbygge med mina hundar genom åren.   

 

Tänk att när vi var barn visste vi precis vem vi var, och vi skämdes inte för det.  Men vuxenvärlden skapar glömska hos oss. Vi har våra lån, våra jobb, våra måsten och vi jämför oss ständigt med varandra. Och det är väldigt lätt att tappa barndomens frihetskänsla och äkthet där du hundra procent står för och vågar vara dig själv. Jag upplever att hundarna finns hos oss för att påminna oss om det. Om vår intuition, vår inre kompass.

 

 

Något vi tenderar att tappa i vår moderna tid, är kontakt - connection. Kontakten med naturen, med varandra och med oss själva. En kontakt som våra hundar i allra högsta grad har kvar och som vi kan lära oss av. Och jag tror att vi alla längtar efter just det - riktig connection. Jag har både i dansens och i yogans värld hitta verktyg för att skapa framförallt en kontakt med mig själv, men även hur vi på ett ödmjukt sätt kan skapa en hållbar kontakt med varandra och andra varelser som vi delar planet med. Och det, mina vänner, har hjälp mig massor i mitt hundägarskap.

 

 

Så där ja. Nu har jag babblat på om detta en stund. Orkade du läsa ända hit? Imponerande. Jag är väldigt tacksam för det ska du veta. Med det sagt rundar jag här med av för nu. 

Del 2 kommer snart och det kommer handla mer om vad det är jag faktiskt gör, hoppas du vill hänga med

 

Tillbaka till blogg